Actie Omroep Brabant: Samen voor de Voedselbank Help je mee?

Ook dit jaar op rij zet de provinciale radio- en televisiezender Omroep Brabant zich in om cliënten van Brabantse voedselbanken een extraatje te bieden in de decembermaand. De actie loopt van 4 tot en met 15 december 2017. Met de inzamelactie ‘Samen voor de Voedselbank’ roept zij iedereen op om een spreekwoordelijk steentje bij te dragen.
Het idee van de actie is dat zowel particulieren als bedrijven levensmiddelen inzamelen die vervolgens door de plaatselijke Voedselbank onder haar cliënten worden verdeeld. De spullen kunnen worden ingeleverd bij tijdelijke inzamelpunten. Het hoofdinzamelpunt zal het Aquinohuis aan de Dr. Rauppstraat 52 zijn, het adres waar ook de Voedselbank is gevestigd. Om de drempel tot het inleveren van artikelen te verlagen, zijn wij op zoek naar particulieren, bedrijven of instellingen die als tijdelijk inzamelpunt willen fungeren.
Bestuurslid Wil Roelse van Voedselbank Bergeijk; “Er is een boodschappenlijst gemaakt van levensmiddelen die we inzamelen. Daarbij staan onder meer pakken koffie, thee, rijst, pasta, pastasaus, vis in blik, soep, houdbare melk en groenten in blik. Ons doel is om zoveel mogelijk houdbare producten in te zamelen voor de Bergeijkenaren die het zo goed kunnen gebruiken.”
Wilt u inzamelpunt worden? Mail dan uw (bedrijfs)naam, adres en de openingstijden van jouw inzamelpunt naar info@voedselbankbergeijk.nl. Uiteraard halen onze chauffeurs de ingezamelde artikelen graag en kosteloos bij u op.
Naast het worden van inzamelpunt is het natuurlijk ook mogelijk om een actie te bedenken en uit te voeren met vrienden, schoolgenoten, ouders, collega’s of in de buurt. Omroep Brabant trekt er op uit om aandacht te besteden aan de leukste acties.

Bestuur en vrijwilligers van Voedselbank Bergeijk hopen dat u een steentje bij draagt aan de eindejaarsactie.