Gratis Voedsel Wij helpen de armsten van Bergeijk met gratis voedsel

Gratis Voedsel
Wij betalen niet voor voedsel. Wij zijn afhankelijk van giften. Het voedsel ontvangen wij onder andere van supermarkten, bedrijven, horeca, telers en particulieren.
Als lid van de Vereniging van Nederlandse Voedselbanken ontvangen wij ook voedsel van landelijke organisaties waar op landelijk niveau contracten mee zijn afgesloten. Via regionale distributiecentra wordt dit voedsel verspreid over de aangesloten voedselbanken.
De voedselbank houdt regelmatig zelf (winkel)acties om voedsel in te zamelen. Daarmee houden wij een kleine voorraad op pijl voor de momenten dat wij minder voedsel via de andere kanalen ontvangen. De meest gewenste producten staan op onze boodschappenlijst.
Heeft u voedsel voor de voedselbank? Laat het ons weten (info@voedselbankbergeijk.nl). Wij komen het graag bij u ophalen.

Stichting Voedselbank Bergeijk garandeert, dat geschonken producten niet voor commerciële doeleinden worden gebruikt, maar uitsluitend om mensen in nood te helpen.

Kwaliteit
Het gedoneerde voedsel is helemaal in orde. Maar het zou anders vaak vernietigd worden, omdat het niet voldoet aan de hoge eisen van het bedrijf dat het teelt, produceert of verkoopt. Dit kan door bijvoorbeeld een fout op de verpakking, of de kleur wijkt af, of de uiterste verkoopdatum nadert. 
Het voedsel moet voldoen aan de strenge eisen van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. 
Mede om die reden mogen wij door particulieren zelfgemaakte producten, zoals jam of soep, niet aannemen.

Voedselpakket
De voedselbank Bergeijk streeft naar minimaal 25 gezonde producten in het wekelijkse voedselpakket.

Er wordt, indien mogelijk, rekening gehouden met eetgewoontes.