Basisschool De Ster straalt voor de Voedselbank Leerlingen, ouders en leerkrachten zamelen geld in

Door Teun van Uijtregt

De leerlingen van basisschool De Ster in Westerhoven hebben zich rond de feestdagen van hun beste kant laten zien. Op dinsdag 20 december werd een kerstmarkt gehouden waar in verschillende kraampjes diverse (zelfgemaakte) producten werden aangeboden. Met de hulp van ouders werden er ook kleine versnaperingen tegen een nog kleinere prijs aangeboden.
Door leerlingen en het team van basisschool De Ster is besloten de opbrengst van deze kerstmarkt te doneren aan Voedselbank Bergeijk, en dan met name aan de kinderen die indirect gebruikmaken van de Voedselbank. “Wij werken uitsluitend met mensen uit de gemeente Bergeijk en de helft van deze mensen zijn kinderen”, aldus Voedselbankvoorzitter Bèr Timmermans. “De donatie zal dan ook op gepaste wijze aan deze groep kinderen besteed worden.”
Dinsdag 31 januari werd Timmermans uitgenodigd op De Ster om een cheque met het opgehaalde bedrag in ontvangst te nemen uit handen van schooldirecteur Stan Schilleman. Op ludieke manier werd het bedrag onthuld door leerlingen. Eén voor één werden A4-tjes omgedraaid waardoor het opgehaalde bedrag zichtbaar werd. Maar liefst 1187,80 is door de kinderen, leraren en ouders van basisschool De Ster bij elkaar gesprokkeld.
Timmermans was blij verguld met het enorme bedrag dat tevoorschijn kwam. “Fantastisch om te zien hoe een actie van kinderen zoveel directe steun kan geven aan kinderen die het minder goed hebben. Namens onze cliënten wil ik een dikke merci uitspreken voor iedereen die er aan heeft bijgedragen dat deze actie zo’n enorm succes is geworden. Nogmaals bedankt.”