Die mooie Molen Bezoek voedselbank aan bakkerijmuseum Luyksgestel door Mart vd Vorst

Op woensdag 27 september jl. was het zo ver.
De klanten van de voedselbank waren uitgenodigd door het bakkerijmuseum in Luyksgestel voor een bak demonstratie. Het was een top middag!
Het museum ligt naast molen “De Grenswachter”. De molen stamt uit 1891 en is een beltmolen. Nog steeds wordt het graan verwerkt tot hun eigen molenmeel en gebruikt bij de bak demonstraties.
De ouders, kinderen, grote en kleine, hebben het erg naar hun zin gehad. Ze hebben gekeken naar een bak demonstratie waarbij uitleg werd gegeven over het bakproces en verteld wat er allemaal in het brood wordt verwerkt. Ze konden de oven bekijken. Daarna mochten ze zelf aan de slag om een broodje te maken. Dat werd ook gebakken en mocht natuurlijk opgegeten worden of mee naar huis genomen worden.
Tijdens het bakken van het brood werd er een kijkje in de molen genomen, helemaal naar bovenin. Dat was spannend op het steile trapje. Als verrassing kreeg ieder gezin 2 heerlijke broden mee naar huis.Het was een mooie en leerzame middag. De kleiner kinderen hadden ‘houvast’ op deze middag aan de grotere kinderen. Mooi om te zien.

Dank je wel aan alle vrijwilligers van het bakkerijmuseum!