Nieuwe koel- en vriescel voor voedselbank

Bergeijk, 21 september 2020

Een koel- en vriesvoorziening zijn onontbeerlijk voor een voedselbank. Dit is noodzaak om de houdbaarheid van producten te verlengen en de voedselveiligheid te waarborgen.
Bij de start in 2015 had voedselbank Bergeijk onvoldoende middelen om een nieuwe koel- en vriescel aan te kopen. Daarom werd destijds volstaan met 2e hands materiaal.
De huidige installatie vertoonde inmiddels veel storingen waardoor herhaaldelijk goed voedsel vernietigd diende te worden. Daarom ging het bestuur van de voedselbank Bergeijk op zoek naar investeerders voor een volledig nieuwe koel-/vriescel.
En dat is gelukt. Voedselbanken Nederland en het Oranje Fonds hebben een bijdrage toegezegd. Voedselbanken Nederland draagt 50% van de kosten. Het Oranjefonds een bedrag van €7500,00. Het resterende deel heeft de voedselbank zelf gespaard. En dat betekende dat tot aanschaf van een nieuwe installatie kon worden overgegaan. Inmiddels is de nieuwe installatie geplaatst en in werking.
Wij danken Voedselbanken Nederland en Stichting Oranje Fonds voor de bijdrage.

Oranje Fonds
Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Het Fonds kan dit doen dankzij o.a. de Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en bedrijven. Koning Willem Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.