Omroep Brabant-actie steunt Voedselbank Extraatje voor voedselbanken in de decembermaand

Door Teun van Uijtregt
Voor alweer het derde jaar op rij zet de provinciale radio- en televisiezender Omroep Brabant zich in om clienten van Brabantse voedselbanken een extraatje te bieden in de decembermaand. Met de inzamelactie ‘Samen voor de Voedselbank’ roept zij iedereen op om een spreekwoordelijk steentje bij te dragen.
Het idee van de actie is dat zowel particulieren als bedrijven levensmiddelen inzamelen die vervolgens door de plaatselijke Voedselbank onder haar clienten wordt verdeeld. De spullen kunnen worden ingeleverd bij tijdelijke inzamelpunten. Het hoofdinzamelpunt zal het Aquinohuis aan de Dr. Rauppstraat 52 zijn, het adres waar ook de Voedselbank is gevestigd. Om de drempel tot het inleveren van artikelen te verlagen, zijn wij op zoek naar particulieren, bedrijven of instellingen die als tijdelijk inzamelpunt willen fungeren.
Bestuurslid Lenny Verzantvoort van Voedselbank Bergeijk; “Er is een zogenaamde boodschappenlijst gemaakt van levensmiddelen die we inzamelen. Daarbij staan onder meer pakken koffie, thee, rijst, pasta, pastasaus, zoet beleg, soep, houdbare melk en groenten in blik. Ons doel is om zoveel mogelijk producten in te zamelen voor de Bergeijkenaren die het zo goed kunnen gebruiken.”
Wilt u inzamelpunt worden? Mail dan uw (bedrijfs)naam, adres en de openingstijden van jouw inzamelpunt naar info@voedselbankbergeijk.nl of neem even contact op via 06-12783929. Uiteraard halen onze chauffeurs de ingezamelde artikelen graag en kostenloos bij u op.
Bestuur en vrijwilligers van Voedselbank Bergeijk wensen u alvast een feestelijke decembermaand toe en hopen dat u een steentje bij draagt aan de eindejaarsactie.